Mördeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 msk socker
  • 250g smör

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Antingen så väljer du att trycka ut degen i stora muffinsformar, eller en bakform med avtagbar botten.


Kladdkaka:

  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 100g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Separera äggulorna från vitan. Spara vitan till marängen. Vispa äggulorna och sockret, blanda därefter i smält smör och rör om till en jämnsmet. Därefter hälls de övriga ingredienserna i och blandas ihop. Kladdkakesmeten skall klickas i muffinsformarna/på mördegen - eller hälla ut allt över mördegen i en stor form, fördelas jämt.


Maräng:

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker

Ta äggvitan som blev över från innan och blanda med socker i en bunke. Vispa tills du kan ha smeten ovanför huvudet utan att det droppar/rinner. Den skall vara fast. Spritsa därefter ut marängsmeten ovanför kladdkakesmeten i muffinsformarna eller över den större formen. (Jag spritsade med hjälp av en fryspåse med avklippt kant i botten)

 

Placera i mitten av ugnen på 175 grader i 15 - 20 minuter.

1 kommentarer

carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen

12 Apr 2012 11:47

Låter ju helt ljuvligt!! MUMMA!



Ja, jag valde att gå ur, men finns ju här på bloggen, och många av er också :)



kram!

Kommentera

Publiceras ej