Igår var det en låååång dag som avslutades med en katastrof-rygg. Var på jobbet strax efter klockan 8 och var hemma strax innan klockan 20:00. Hade nämligen "husmöte" på kvällen mellan kl. 17:30 - 19:00, men så drog det över på tiden ganska mycket. Och anledningen till att dagen slutade med ryggont är la på grund av helgens bravader med renovering av bebisrummet. Vi la golvvärmen och grejade lite grand. Det fick jag sota för igår på jobbet, för det räckte med att hjälpa barnen att klä på sig ytterkläderna och sen var det kört. Kunde knappt böja mig ner för att plocka upp något, inte hjälpa barnen i och ur gungorna eller något sådant.

När jag kom hem igårkväll gick jag i princip och la mig i sängen på en gång, mer orkade jag inte. Kollade på ett avsnitt med Paradise Hotel, men sen däckade jag på R:s arm. Gonatt liksom. Hoppades på att min rygg skulle bli bättre med lite sömn och vila också. Vilket jag ju kan konstatera såhär dagen efter att det inte lyckades. Har haft ont hela dagen idag också. Tog med mig min värmedyna till jobbet och satt med den på min planering samt på min rast. Hjälpte dock inte heller.. Vad skall man göra liksom? Jag får la skylla mig själv för att jag är så envis, men samtidigt så vill jag ju klara av saker och ting också. Bara för att jag är gravid vill jag liksom inte bli ett kolli som bara ligger där, som en grönsak, och inte vågar röra mig/greja/hjälpa R - bara för att jag kan få ont i ryggen. Nej, någon måtta får det vara.

Har legat med värmedynan mot ryggen i någon timme nu - tar en paus och skall hoppa in i duschen strax. Sen blir det återigen värmedynan och sängen som gäller.

Imorgon skall vår vän Ådi in till doktorn. Eller skall vi kalla det för SPA? Eller kanske plastikoperation? Eller rentav hälsokontroll? Kärt barn har många namn, sägs det - bilservice alltså. Den varnar för att det är dax, så R anmälde på Mechanums hemsida att de skulle ringa upp honom ang detta, vilket de gjorde igår. Och påtal om Ådin, motorlampan slutade lysa igår. Bara sådär. Skumt tycker jag. Men R berättade även detta för han som ringde, så de får la se om det ploppar fram några felkoder och vad det i så fall kan vara som spökar. Hur som, kalaset går på 5400 kronor, typ. Som hittat. Jippie. Not. Men det måste ju göras.

Nu skall jag ta min rygg till duschen.
Puss & Kram
... är tydligen som vanlig igen. Typiskt när jag klagat på den :) Snart är det maaat!
Ursäkta mig, men vad sjutton har blogg.se gjort med startsidan?! Hur skall jag nu hitta till alla de där bloggarna under familje-kategorin. Ååh, typiskt när jag hittat flera bloggar som jag gillar att läsa!

Har inte orkat blogga de senaste dagarna. Jag har varit alldeles för trött för det. Tre dagar i rad har jag öppnat förskolan, och det är inte jobbigt i sig. Det jobbiga är att jag blir så himla trött när jag går upp tidigt på morgonen och somnat sent. Är inte alltid superkul att hoppa upp från sängen klockan 5.

Igår var jag en sväng hos Lina & Alvin i alla fall. Egentligen skulle hon ha kommit till Gråbo, men hon hade ingen bil och jag saknade dem, så då pallrade jag mig dit. Tar ju bara 10 minuter att köra dit, så det är ju ingen större kraftansträgning direkt. På kvällen åt jag och R tacos och kollade på film. Men jag var så himla trött, så klockan 21 gick jag faktiskt och la mig i sängen. Somnade la vid 22-tiden, det behövde jag.

Idag vaknade jag klockan 9:15, men gick inte upp ur sängen förrän klockan 10:45. Jag låg och gosade med mitt täcke, läste tidningar och prata med R. Sen vart det frulle, ett avsnitt från Paradise Hotel Norge och därefter tog jag och R tag i renoveringen av bebisrummet igen. Jag spacklade hörnen då det var ganska glest på vissa ställen, R slipade taket undertiden. Sen dammsög jag rummet innan vi skulle lägga ner värmeplåten i golvet och trycka ner golvvärmeslangen. Herregud vad jobbigt det var att trycka ner slangen i det dära röret.. Jag fattar inte hur R orkar dra kabel och sådant där på dagarna, det är ju grymt trögt stundvis! Nu har vi i alla fall gjort allt som vi kunnat hittills. Visserligen kan vi lägga golvet också, men vi vill gärna provtrycka golvvärmen innan vi sätter igen allt. Ifall det finns en läcka någonstans så blir det inte kul att dra upp hela golvet bara för att man satt igen det. Nejtack, det arbetet besparar vi oss, Men innan vi kan provtrycka måste vi punga ut 10500 kronor innan. Vi har pengarna, vi skall bara göra det också. Sen lägger vi golvet och därefter målar vi väggarna vita och sätter upp listerna. Sen är det Finito! Kanske sätter vi upp en fondtapet också, det är jag nästan helt 100 på att vi gör. För att bryta av mot det vita.

Ikväll blir det potatisgratäng, kött/majskolv och sallad till middag. R vet inte om det, men jag smygfirar att vi kommit under 100-dagar till den beräknade förlossningen, den 6 maj. Han tycker inte att det är något att fira. Men det tänker jag göra ändå. För idag är det bara 98 dagar kvar :) Och på måndag går jag in i v.27.

Hoppas ni alla har en underbar helg.
Puss & Kram

Förresten, den gula motorlampan på bilen lyser igen - lyckan är total :)