Idag har varit en bra dag, en fin, solig och mysig dag.
En dag att vara nöjd med.
 
Uppe med tuppen (läs: Elvira) vid klockan 6:30 imorse. Vinkade hejdå till pappsilappen. Mumsa frulle i soffan framför MixMegapol & Morrongänget. Bästa luringen på länge! Elvira röjde runt på undervåningen, körde vagnen och prassla papper. Slängde håret under duschslangen och gjorde en sk. snabbdusch. Elvira stod och kollade på, räckte in handen och kände på vattnet, garva, hämtade sin mockasin och slängde in den i kabinen flera gånger, och jag slängde ut den - och så häll vi på.

Vid klockan 10 var vi nere på jobbet. Tjingsa av mina två fina kollegor, båda två pga bebisar. Hinkade en halv mugg kaffe, hejade på mina gosebarn på avdelningen (som alla tjöt av lycka när de fick syn på mig. Bra betyg där, efter snart ett års frånvaro som "fröken"!) och dem hejade på Elvira. Fortsatte minglet i personalrummet medan Elvira lunchade. Sen drog Dunia & Inez, jag & Elvira och Felicia & Milo på långpromenix. För min del vart det hela 8,6 km. Känns i vaderna nu..

Elvira och jag mumsa pannkaksmellis i vårsolen på tomten. Perfa. Kombon av sol till mamma och pannkaka till barn, gick fint, och var underbart skön. Bör testas flera gånger. Vart sugen på mer promenad, men då sket Elvira, så ja, det var la hennes svar på en till promenad. Vi gick in istället och lekte. Sen kom morbror Johan på oväntat besök. Sörpla kaffe i 30 minuter och drog sedan vidare.

Efter det har vi egentligen inte gjort så mycket. Elvira åt middag och tog ett bad. Pappa R kom hem och myste med oss. Vid 18:30 var E så trött så det vart en tidig kväll för henne. Däcka direkt efter att vällingen var slut. Då åt jag och R något så lyxigt som fryspizza...... jag ville hellre ha tacos, men det tyckte mistern att vi skulle äta imorgon istället, så ja.

Vet inte vad vi skall göra på kvällarna längre, så uttråkad! Kul och glo på tv liksom, när det inte finns något att titta på. Blä. Får la ta mig ett glas vatten och se glad ut. Jippie!

Kramkalas.
... när man dammsugit hela undervåningen innan klockan 8 på morgonen.
... när man hittar nya bullpapper intryckt på konstiga ställen.
Igår var vi på babyöppet och mös med alla andra bebisar och föräldrar. Massa kaffe intogs. Och Elvira tog sina två första steg, på babyöppet. Det var stort! Vilken rysning jag fick i kroppen. Helt galet. Inte kännt så över E:s andra vunna kunskaper/utvecklingar, men just det där med att ta sina första steg, det var en helt obeskrivlig känsla. Två dagar innan sin 10-månadersdag.

Gick en sväng med Felicia & Milo efter att vi gjort Bonum. Hörnemosserundan. Gick fint på isbanan då också, fast det var halt. Väldigt halt. Men ändå. Sen rattade jag vagnen hemåt. Vi åt mellis, jag lagade en gryta som skulle ätas till middag, packade badkläderna och styrde bilen (ja, tar bilen ner till torget då, den korta biten. Finns inget bra ställe att ställa vagnen på, plus att det blir gör sent och vi skall hem och äta middag osv. Bekväm.nu) ner till torget för sista babysimmet. E dök två gånger. Hon älskar att bada, som en fisk. Aldrig gråtit i poolen. Bara när jag sätter på duschen - därför hoppar vi den numera. Hon blir H Y S T E R I S K annars!

R hade värmt på grytan tills vi kom hem och så kokade vi nudlar. Perfekt. E gillar min mat, det är bra. Hon stendäckade med vällingen i munnen klockan 19. Och jag var helt slut och gjorde ingeting därefter.

Idag har vi hittills dammsugit undervåningen, ätit frulle, lekt, duschat och nu sover E. När hon vaknar blir det lunch för oss båda och sen är det dax för föräldragruppsträff. Vi skall snacka "Olycksfall", vilket E redan varit med om. Men ja :)

Nu skall jag göra ordning köket och förbereda lite lunch.
eller inte, E vakna nu.

Hare gött, HAJ!
Imorses när vi vaknade upptäckte vi att strömmen gått. R gick ner och kollade säkringarna och konstaterade att dem var hela - med andra ord var det strömavbrott. Vi hoppade upp strax innan klockan 7 och började elda i kaminen. Elvira fick ingen morgonvälling, men istället vart det bananyoghurt, macka & vatten. Jag fick inget morgon kaffe heller. Hade strömavbrott till och från i tre timmar.

Vid klockan 10:15 mötte vi upp Felicia & Milo för en långpromenad. Vi gick hela 8 km på typ 1,5 timme. Med barnvagnar i lite terräng, på isbanor, motvind, nordanvind OCH med en skrikfest från både Elvira & Milo. Det var en väldigt skön promenad ändå :) och trevlig! R skrattade åt mig när jag kom in.. jag var knallröd av kylan och vinden i ansiktet. "Du ser typ skadad ut, brännskadad!" Meeeeen så var jag inte det.

Drog till Kortedala en stund på eftermiddagen. E åt mellis och vi drack kaffe. Sen åkte vi hem, köpte pizza och åt middag.E somnade vid klockan 19:15, då hoppade jag in i duschen och stod där länge. Skönt! Nu ligger jag i sängen och tänkte sova tidigt. Skall på möte med chefen imorgon på morgonen. Elvira skall med. Så jag behöver en längre sömn så jag ser piggelin ut. Annars är sminket mun räddare i nöden ♥

Puss & Kram