Uppe med tuppen idag. För visst är det runt 10:30-tiden som tuppen vaknar? ;)

Idag är det nyårsafton, sista dagen på år 2011. Ett år som ändå har varit ganska bra. Jag tog examen, fick jobb som tillslut blev ett fast jobb, vi semestrade på Gullholmen ♥, köpte en fin bil helt kontant & vi blev gravida. Så ja, jag är nog ändå ganska nöjd med detta år. Det ända som är ett minus är när vår Sotis dog.

Nu väntar vi på det nya året, år 2012, då vi skall bli mamma & pappa.
Välkommen år 2012!

Imorse så vaknade jag vid klockan 6:30 av att våra katter Leo & Lucifer satte och morra på varandra. Jag vart förbannad och gick upp. Då sprang Leo ner och Lucifer efter. Men jag fick tag på Lucifer, sa till honom att sluta mopsa sig så förbannat. Och sen gick jag och la mig igen, i hopp om att få somna om. Men icke! Då vaknade bebisen till liv i magen på mig. Så hon sparkade och levde rövare en bra stund innan jag kunde få somna. Skitunge! :)

Nu blir det strax frulle, sen en titt på bilen.
Puss & Kram
Då var det dax igen. Jag som hoppades på att jag inte ärvt oturen med bilar, som jag skrivit tidigare. Tydligen hade jag fel. Idag började den gula motorlampan lysa, igen. Jättekul! Mina positiva hjärnsmurfar hoppade högt av lycka, not. Åter igen var det jag som körde när det upptäcktes - precis som förra gånge, i somras. Då var det ju inte mitt fel, utan Robert som varit och pillat i motorrummet för att byta ett luftfilter. Två dagar fick Ådin bo på Mechanum med felsökningar, luftmassemätar byttes, ventil byte och hej och hå. Summan slutade då på runt 5000 kronor. Då hade vi ändå fått rabatt.. Ni kan förstå att tusenlapparna snurrar i mitt huvud just nu då.

Vi körde ner till torget för att slänga vår källsortering, som vi samlat på oss under hela hösten. Vi vill inte starta det nya året med ett hus fullt av källsortering tänkte vi. Allt slängdes och vi bestämde oss för att åka och handla i Alingsås, ICA Maxi. När jag kommer till första rondellen i Gråbo, upptäcker jag att motorlampan lyser. Jag svänger av och stannar på busshållplatsen. Stänger av bilen, ifall att den fått något cp-ryck. Startar bilen igen, och självklart lyser lampan ändå. Fuck! Vi har ju varit med om detta förut, och vet att det inte är någon större fara. Att det är okey att köra bilen trots att motorlampan lyser. Så länge den inte blir röd. Då är det lite mer panik på torpet.

Snackade med pappa förut, som gav oss tipset om att släppa på batteriet i bilen - vänta fem minuter, koppla in och hoppas på det bästa. Är det bara en grej som Ådin fått för sig, så släcks lampan. Annars börjar den lysa ganska direkt därefter igen. Detta skall vi göra imorgon. Så om den förbaskade lampan inte släcks blir det ett samtal till käraste Mechanum igen.

Jag håller alla mina tummar och tår för att det skall funka imorgon,
och då har jag ändå en uppsättning extra i min mage :)

Googlade lite förut på: "Audi a4 avant -02+gul motorlampa lyser". Fick fram en artikel från aftonbladet bland annat, där Bosse Bildoktorn skrev just samma som pappa berättade för mig, ang. batteriet. Han skrev bland annat att det kan handla om ett felmeddelande som är falsk alarm, och då är detta sätt, att koppla ur batteriet en stund och därefter koppla in och köra en sväng, ett hett tips. På en annan sida, Nordic Audi, var det en kille som hade samma sak som oss. Alltså inga symtom på bilen att den går sämre eller att det hänt något speciellt, ändå lyser motorlampan. Han hade lämnat in sin bil som då hade fått felmeddelande ang. någon vakumslang. Det vart en kostnad på under tusenlappen. Så jag hoppas på ett sådant "lätt" fel om det där med batteriet inte funkar.

Åh vad vi älskar allt tekniskt i vårt samhälle.
Eller hur gott folk?
Imorse, när jag skulle gå ner till tv;n för att äta frulle med mig själv.. då möts jag av en nästan helt uppäten mus, på hallmattan! Ett huvud, med ögon som stirrade på mig. Fy fan! Kände på en gång hur illamående jag vart. Så jag kubbade upp och kräktes på toaletten. Mysig morgon. Under tiden ringde Robert. När jag äntligen spytt klart så svarade jag i telefonen, efter typ tredje missade samtalet. Jag grinade och berättade vad som hänt. Robert flinade lite och tyckte att jag var löjlig och menade nog att jag skulle gå ner och slänga ut mushuvudet. Men aldrig, jag vägrar att röra vid något dött! Jag hatar döda djur och har alltid gjort. Och just nu är jag lite mer känslig än vad jag varit tidigare. Så jag satte mig på tvären, sa till Robert att han får ta bort det när han kommer hem från jobbet och att jag skulle stanna på övervåningen. Vilket jag också har gjort, hela dagen.

För att sysselsätta mig själv så startade jag mitt Sims 3, som jag inte spelat på hundra-femtio-tusen-år.. Eller ja, på väldigt länge :) Där satt jag, och var fast. När Robert kom hem så satt jag där också.

Till middag vart det hemmagjord pyttipanna; potatis, morot, rödlök & köttbullar - toppat med ketchup. Robert var nöjd, och jag likaså.

Har haft huvudvärk mer eller mindre hela dagen. Det är mindre skönt vill jag lova. Tänker ta dagens första alvedon strax, om det inte gått över innan dess. Vilket jag inte tror att det kommer ha gjort.. men ändå.

Nu skall jag vandra ner till min man och soffan.
Puss & Kram