I torsdags åkte jag och E till Lerum för att göra Systembolaget osäkert.. med vagn. Det är faktiskt svårt att göra det, shoppa med vagn alltså. Och speciellt när människor står i vägen och vägrar flytta på sig. Fick gå fram och knacka en ful och äcklig gubbe (som stod och stönade) på ryggen och be honom flytta lite på sig så att vi kunde komma fram. Köpte några öl till R och ett vitt vin till mig. Mitt favovin Organic. Därefter gick vi runt i Solkatten en stund. Jag köpte två pyjamaser till Viran och en midsommar-dress till henne. Vid 14-tiden var vi hos Malin & Oliver för en fika. Hon är med i föräldragruppen som vi är med i, och nu drog vi igång första dejten - tyvärr kunde ingen annan delta, men det gick bra ändå. Jättetrevligt var det, trots att både Oliver och Virus låg och sov mestadels av tiden.
 
På fredagen var det ju självaste midsommarafton. Tjohej vad vi dansade runt stången, eller inte. Vi gick inte ens dit. Dåligt med information och vi fann informationen alldeles för sent för att kunna planera om dagen. Vid 13-tiden åt vi lunch (potatis, sill, prinskorv, köttbullar, janssons, sallad, falafel till mig, ägghalvor, baguetter och gräddfil m. gräslök) tillsammans med mina föräldrar, R:s föräldrar, hans morfar, syster och pojkvän. Nio vuxna var vi, och lilla E då såklart. Sen spelade några av oss kubb i regnet och därefter vaknades rastning av hundarna. Vid 17:30-tiden fikade vi (Rabarber- & hallonpaj, jordgubbstårta, jordgubbar, glass & grädde och kaffe) tillsammans och sedan åkte R:s föräldrar och morfar hem. Mamma och jag gick en promenad, Hörnemosserundan, med hundarna, medan pappa, R och Sofia & Olle kollade på någpn film. När vi kom hem fixade vi med det vi skulle grilla och åt vid 21-tiden. Då drack jag av mitt goda vin :) Ett glas att njuta av, mums. Sofia & Olle gick hem efter maten. Mamma & pappa sov hos oss.
 
Midsommarfin tjej
 
Ludde sov hos oss hela natten - på morgonen mös han med E

Igår, lördag, gick jag och E upp vid 8:30. Pappa och Virus låg och gosa hela morgonen, och sedan hade han henne hela dagen. Förutom vid måltiderna. Till frulle åt vi jordgubbar och mjölk. Så smarrigt! Vi fikade lite på dagen, åt rester på kvällen, och så åkte dem hem till Herrljunga vid 17:30. Jag, R och E satt i soffan och mös hela kvällen.
 
Här är vi vakna, men ...
 
... efter fem minuter somnade E. Jobbigt att mysa med morfar en hel dag.

Imorse var jag helt slut, så trött. Väckte R klockan 9 och sa till honom att jag också vill sova och att han kunde ta E - vilket han gjorde. Jag vände mig om och sov till 10.Då trodde vi att damen ville ha mat, men hon låg bara och log med stor och öppen mun med tutten i. Nope, hon var inte hungrig. Har satt på en maskin med tvätt, och inte gjort så mycket mer. Druckit kaffe, som nu är slut. Vi måste handla sedan.

Japp, det var våran midsommarhelg det. Hoppas ni andra också har haft det bra.
Puss & Kram
 
Nu har vi varit där igen, på BVC. Ja, vi hänger där varje vecka om någon undrar. Nästa vecka också. Då är det läkarkontroll. Man slänger runt bebisen lite, kolalr reflexer, lyssnar på lungor och hjärta, kollar ögon osv. Annars så väger och mäter vi bara. Dagens resultat och utveckling;

  • 120514: 3820g, 51 cm lång och 33 cm omkrets i huvud (Nyfödd)
  • 120516: 3570g (2 dagar - hemgång från BB)
  • 120518: 3770g (4 dagar - återbesök på BB)
  • 120521: 4080g (1 vecka - hembesök från BVC)
  • 120528: 4242g, 54,5 cm lång och 35,5 cm omkrets runt huvud (2 veckor)
  • 120605: 4796g, 55,5 cm lång och 36,3 cm omkrets runt huvud (3 veckor & 1 dag)
  • 120614: 5252g, 57,5 cm lång och 36,6 cm omkrets runt huvud (1 månad)
  • 120620: 5518g, 58 cm lång och 37,5 cm omkrets runt huvud (5 veckor & 2 dagar)
 
Har varit en sväng på jobbet idag och fikat, därefter drog jag och Karin hem till henne och drack kaffe. Mathilda fick äntligen träffa E och gosa med henne. Klockan 13:45 var vi på BVC och sen gick vi hem. Det blev en sen lunch, planering av midsommar och sen åkte jag och E till ICA i Lerum för shopping till fredag. Jösses vad folk det var där! Imorgon drar vi till Systemet och köper några öl till pappa R och kanske en flaska vin. Sen skall vi faktiskt åka hem till Malin från vår föräldragrupp och träffas. Tyvärr kunde inte de andra tjejerna, men vi kör på en dejt i alla fall. Skall bli väldigt trevligt faktiskt :)

Imorses så vaknade förresten E klockan 4 och var piggelin. Mamma var inte lika mycket piggeling dock. Så in med nappen, slumra lite, spotta ut, tjöta, in med nappen slumra lite, spotta ut och tjöta. Så höll vi på, tills klockan var 7. Då amma vi. Sen somnade självklart E och jag skulle gå upp.. Hade ställt klockan så att jag skulle hinna med dagens bravader. Så nä, jag var inte superpigg imorses kan vi ju konstatera, väldigt trött dock.

Nu skall jag gnugga gaddarna, amma och sova.
Puss & Kram
Läs; Medan trollet sover putsar mamman fönster


Det är påtiden att fönstrerna poleras blanka. OMG! vad skitiga dem är. Och nu har jag fått nog. Igår köpte jag fönsterputs, så nu står jag här och polerar medan E sover. Fast nu skrek hon till lite... somnar hon om må tro?

Vår lilla loppa börjar som sagt bli en stor tjej. Idag har hon fått på sig en body i storlek 62 (!!!), och hon är fem veckor idag. Hon växer så att det knakar. Pyjamaserna börjar bli väldigt korta dessutom, så jag vet vad vi behöver shoppa till henne.. :) 

Elvira med en rosa body med fräsigt blommig bil på magen

Nu skall jag återgå till putsandet, innan trollet vaknar och kräver mat.
Puss & Kram