Mia om Minus 11 kilo:
Då tycker jag du ska använda tights, det är ingen dyr investering som du kommer kunna använda ett bra tag In i graviditeten:-) Grattis! :-D

Ja Mia, det kanske vore en smart idé? Problemet är la bara att jag troligen kommer frysa arslet av mig om jag bara använder tights :) Men det får jag la ta då. Får spana efter snyggare tights. Och tack för gratulationen :)


Tjenare Hejsan gott folk.
Har nyss duschat och sitter nu nerbäddad i sängen med en handduksturban runt huvudet och håret. Funderar på vad jag skall pracka på mig för kläder idag, och vad jag skall göra mot min hals. Ja, för nu har det varit som så i flera dagar, på morgonen, att jag vaknar med halsont. Och det är inget kul. Av té verkar jag få halsbränna, så det är uteslutet. Halstabletter, jovisst, men helt ärligt - hjälper det ens? Jag har nog aldrig tyckt det i alla fall.

Idag börjar jag jobba klockan 10 - 17:30. Så det är en lång dag, åtminstonde känns den lång eftersom att man är där när det är kolsvart på eftermiddagen. Det är inte kul. Skall ha något megamöte idag också som jag inte vet vad det handlar om. Spännande.

Igår kände jag mig grymt svullen och gravid. Tog en bild och jämförde med förra veckans - och ja! Man såg skillnad! Fast jag vet ju inte om det beror på att magen var svullen och det var kväll när vi tog bilden igår, eller om det faktiskt är så att magen vuxit så mycket på några dagar?  Skumt det där. Men på måndag skall vi göra vårt RUL. Det längtar jag faktiskt till :) Gör inte ni det?

Hade varit kul att få veta vad alla andra tror att det blir för bebis!

Nu blir det kläder, macka och jobb.
Puss & Kram
11 kilo lättare är jag. Känn på den ni. Men, skall jag berätta en nackdel för er? Alla mina kläder, eller ja, byxor, är förstora! Jag har ett par som jag typ dagligen går i eftersom dem är de ända som passar mig. Och nu börjar de ge med sig, och då speciellt med tanke på att de faktiskt redan var ett äldre par som jag nu kommer i... Och det är så tråkigt!

Missförstå mig rätt nu, gott folk.
Jag gillar ju att jag gått ner i vikt. Men jag gillar inte att mina kläder inte passar längre. Och det känns ganska onödigt att köpa kläder som passar mig nu, som kanske inte passar om en månad. Eller hur? Det är lite av ett dilemma nu när jag är gravid. Och jag vill ju inte köpa en hel garderob med "mamma-kläder" som jag inte kommer att använda efteråt. Så ja. Det är faktiskt lite bökigt, tycker jag.

Annars har dagen varit bra, men lång. Jobbat i barngrupp mellan 6:30 - 12:45, därefter vart det planering till ca. 15:30. Hem, lagade mat, åt, kollade på SvenssonSvensson. klockan 18:30 - 20:20 var jag på Enhetsrådsmöte. Så ja, ni kanske förstår att jag är ganska trött? Därför tänker jag sova strax, så att jag orkar med morgondagens tidiga jobbpass och därefter den obligatoriska tisdagsfikan hemma hos Lina & Alvin :)

Gonatt!
Puss & Kram
Japp, ni läser rätt. Igår gick vi in i vecka 18. Det är alltså bara 22 veckor kvar till vår bebis ligger i våra famnar, hoppas jag. På ett sätt har det gått ganska fort hit, men samtidigt inte. Inte med tanke på att jag har varit gravid sen i augusti, och det är ju flera månader bort.

Har ännu inte kännt av bebisen, inte vad jag vet i alla fall. Min matlust har kommit tillbaka och numera kan jag känna hunger. Inatt hade jag lite ont i magen, men det berodde nog på att jag käkat godis...

När Robert vaknar skall vi ta veckans bild på magen. Hoppas på att se någon form av skillnad. Men det är ju inte säkert. Blir inga bilder på bloggen förrän jag verkligen ser en gravidmage på mig. Det kan jag ju meddela :)Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.

Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Källa: Familjeliv

Bebis

Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du

Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.

Källa: MinBebisDet där med att jag skulle ha gått upp 4 - 6 kg kan vi ju räkna bort på en gång, för det vet vi alla att jag inte gjort. Snarare tvärtom. Sen att jag kanske börjar få ryggbesvär och inte kan röra mig riktigt hur jag vill, jotack. Det har jag ju känt av! Vissa dagar har jag grymt ont i ryggen och det är verkligen en riktig pina. Robert får hjälpa mig upp ur sängen, soffan, ja ibland kommer jag helt enkelt inte upp, och ibland kan jag inte böja mig för att plocka upp något.


På måndag är det en vecka kvar till vårt RUL, den 5/12. Spännande! Då är jag i vecka 19 (18+3).
Puss & Kram