Elvira sover nu. Men oj vilket knorreri det var innan hon kunde somna. Vi misstänker att hon har lite magknip då det bubblar och knorrar i magen på henne, eller det har gjort igår och idag på eftermiddagen. Är ju inte hennes fel, men jag blir verkligen frustrerad över att hon är ledsen och gnäller, och inget verkar hjälp - förutom tutten. Tutten hjälper åt allt, den vill hon ha hela tiden, så fort det erbjuds. Hon kan äta hela tiden. Eller nej, det kan hon inte. Hon blir självklart mätt mellan matintagen, men det känns i alla fall som om jag inte gör annat än att ammar och har henne hängandes i tutten. Hur som, eftersom att hon verkade ha lite ont i magen så tappade jag upp ett bad åt henne förut. Elvira älskar att bada. Hon är jättenöjd i badet och tycker det är roligt att "hoppa" (spjänar emot badbalje-kanten med fötterna och trycker ifrån) i vattnet och ligga och ha det riktigt gött. Sen vart det matdax och därefter däckade hon, insvept i både pyjamas, tofflor och en varm filt. Svettbomb, here we come? :)


Idag har vi varit i Grude, hos mina föräldrar. Gav mamma en sen födelsedagspresent från mig, Johan & Jenny. Hon vart jätteglad. Så glad så att hon nästan började gråta, då är det bra :) Vi fikade lite, gick på promenad, köpte tomatplanta/gurkplantor och ja, sen gjorde jag alla de där "bebis-måstena" som att amma, byta blöja, vagga, pussa och gosa, och ja, allt det där. Fick lite hjälp dock :)

Imorgon vet jag inte vad jag skall göra. Har inget planerat - förutom tvättning av kläder. Herregud vad Elviras kläder går åt. Titt som tätt skiter hon ner sig ju! Trots blöja så hamnar det ibland bajs vid sidan av. Så imorgon måste det tvättas. Men en maskin tar ju nästan två timmar, så frågan är vad vi skall hitta på därimellan. Det beror ju också på hur natten har varit. Om jag har fått sova eller inte, annars kanske jag borde passa på att ta igen mig när ändå Elvira sover. Fast bara kanske. Vi får se hur det blir imorgon. Dagen är ganska planlös i alla fall.

Kan ju meddela att bebisbubblan inte bara är fylld med rosor och kärlek. Även lite frustation på nätterna kan jag klämma in. I alla fall om vi snackar om natten till idag, onsdag. Herregud. Virus var ju vaken från klockan 1 till klockan 4 inatt. Att jag inte dog av utmattning! Hon har två timmar sent på kvällen/natten som hon är vaken, det vet vi och det är jag med på. Men inatt blev det tre timmar, för att hon inte kom till ro när hon somnade vid klockan tre.. Hon slumrade till, jag vaggade henne, sjöng, och var redo för att somna själv - då vaknar hon igen, och är lite ledsen. Upp och gå, vagga, somnar in, sjunger, redo för sängen själv. OCH SÅ BÖRJAR VI OM! Klockan 4 var jag så trött, frustrerad och ledsen att jag valde att lägga henne i vår säng. Så fort hon hamnade tätt intill mig så somnade både hon och jag. Klockan 5:30 var det dax för mat igen.. men då somnade hon om direkt efter maten, som tur var. Men alltså, allt som allt har jag sovit 4,5 timme inatt, drygt. Då förstår ni att jag är trött idag och känner att det är lite extra jobbigt såhär på kvällskvisten när hon knorrar igen.. Hoppas på en bättre natt nu.

Vi hörs!
Puss & Kram