Mördeg:
- 4 dl vetemjöl
- 8 msk socker
- 250g smör
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Antingen så väljer du att trycka ut degen i stora muffinsformar, eller en bakform med avtagbar botten.
Kladdkaka:
- 4 äggulor
- 2 dl socker
- 100g smör
- 1 dl vetemjöl
- 6 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Separera äggulorna från vitan. Spara vitan till marängen. Vispa äggulorna och sockret, blanda därefter i smält smör och rör om till en jämnsmet. Därefter hälls de övriga ingredienserna i och blandas ihop. Kladdkakesmeten skall klickas i muffinsformarna/på mördegen - eller hälla ut allt över mördegen i en stor form, fördelas jämt.
Maräng:
- 4 äggvitor
- 2 dl socker
Ta äggvitan som blev över från innan och blanda med socker i en bunke. Vispa tills du kan ha smeten ovanför huvudet utan att det droppar/rinner. Den skall vara fast. Spritsa därefter ut marängsmeten ovanför kladdkakesmeten i muffinsformarna eller över den större formen. (Jag spritsade med hjälp av en fryspåse med avklippt kant i botten)
Placera i mitten av ugnen på 175 grader i 15 - 20 minuter.
1 kommentarer
carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen
12 Apr 2012 11:47
Låter ju helt ljuvligt!! MUMMA!
Ja, jag valde att gå ur, men finns ju här på bloggen, och många av er också :)
kram!
Kommentera