Okey, just nu är jag på dåligt humör. Vet inte riktigt vad det beror på, men alla har sina dagar, vissa oftare än andra. Så jag sitter här och dövar mitt humör med musik - h ö g    m u s i k !

Jag vet att jag varit kass på att uppdatera, men vad gör det? Eller ja, er gör det la inget och troligen inte mig själv heller. Tror ändå inte att jag har några trogna läsare.

Hur som helst har jag VFU nu, praktik alltså. Är i en förskoleklass och är riktigt förvånad över vilka ord de kan. Jag menar, vilken normal 6-åring kan orden Fitta och Knulla? På min tid, som visserligen är för 16 år sedan, så visste vi knappt att de orden fanns. Och om det nu var så att man visste det, så hade man mycket klart för sig att man inte fick använda de där orden. Men bland dagens 6-åringar är det som ingenting, det är som vilket ord som helst som man kan yttra hur som helst och då speciellt när man blir arg.

På tal om det. För några år sedan, när jag vikarierade på en förskola. Då kallade en 4-årig pojke mig för jävla hora. Hur skall man tackla det undrar jag? Vad skall man göra egentligen? Självklart vart jag vansinnig och trodde helt klart att jag skulle slå ihjäl ungen. Men som tur är kan jag sansa mig och tänka bort det snabbt. Det är inte hans fel att han kan de där ordet - tänkte jag. Jag fick snabbt lägga skulden på storasystern och föräldrarna, allt för att få bort ilskan som från början riktade sig mot pojken.

Men helt seriöst, hur skall man tackla dessa ord och situationer egentligen? Skall man tillåta att barnen kallar en för hora, fitta och kuk, bara för att samhälletsvärderingar kring ordet har förändrats, för att det är mer "normalt" bland ungdomar att använda sig av dessa ord? Jag vet faktiskt inte . . .